Den beste måten å fjerne flekker fra kjæledyr på

Den beste måten å fjerne flekker fra kjæledyr på

Når du skaffer deg en myk valp eller en søt kattunge, så tenker du nok ikke på alle flekkene som kan komme med den. Det er jo ikke så farlig, for de fleste flekker kan heldigvis fjernes (bare du gjør det på riktig måte). Her følger en oversikt over hvordan du fjerner de aller verste flekkene, og husk at fremgangsmåten kan være avgjørende! 

Urinflekker

Å fjerne flekker fra urin kan være en tøff oppgave, men her er en trinn-for-trinn-liste for å hjelpe deg å fjerne flekken effektivt. 

  1. Tørk opp urinen: Bruk papirhåndklær eller en ren klut for å tørke opp så mye av urinen som mulig. Press hardt for å absorbere så mye væske som du kan.
  2. Lag en rengjøringsløsning: Lag en rengjøringsløsning av like deler vann og lys eddik. Påfør løsningen på området.
  3. La det trekke inn: La rengjøringsløsningen trekke inn i området i omtrent 10-15 minutter. Dette vil bidra til å bryte ned urinen og fjerne lukten.
  4. Tørk igjen: Etter at løsningen har trukket inn, tørk området enda en gang for å absorbere rengjøringsløsningen sammen med eventuell gjenværende urin. Her kan du bruke papir eller en klut.
  5. Skyll med vann: Skyll området grundig med vann for å fjerne eventuelle rester fra rengjøringsløsningen.
  6. La det tørke helt: La området lufttørke helt.

Hvis lukten vedvarer:

Hvis lukten vedvarer, kan det hende du må bruke et rengjøringsmiddel som inneholder enzymer som er spesielt designet for å bryte ned bakterier. Følg instruksjonene på produktetiketten for best resultat. Her kan du bruke en flekkfjerner du har hjemme, de inneholder ofte enzymer.

I mer alvorlige tilfeller: 


Hvis urinen for eksempel har trukket inn i et teppe, kan det være nødvendig å kontakte en profesjonell renser for å grundig fjerne lukt og flekker.

*Husk alltid å teste en rengjøringsløsning på et lite, skjult område først for å sikre at det ikke skader eller misfarger teppet eller møbeltrekket ditt.

 

Avføring fra kjæledyr

Før du begynner, ta på et par hansker for å beskytte hendene mot bakterier.

  1. Bruk en plastpose for å plukke opp det faste avfallet. Vær forsiktig - unngå å smøre det utover. Kast avfallet i en utendørs søppelbøtte.
  2. Hvis avføringen har etterlatt rester, bruk et mildt rengjøringsmiddel (F.eks. oppvaskmiddel) og varmt vann for å rengjøre området grundig. Du kan også bruke et desinfeksjonsmiddel som overflatedesinfeksjon for å drepe bakterier.
  3. Etter rengjøring, skyll området med rent vann for å fjerne eventuelle gjenværende såpe eller desinfeksjonsmiddel.
  4. La området lufttørke helt. Du kan også bruke et håndkle for å tørke det hvis nødvendig.

Sjekk flekker og lukt:

Hvis det er noen flekker eller vedvarende lukt, kan du bruke et rengjøringsmiddel med enzymer for å fjerne bakterier og lukt. Følg instruksjonene på produktetiketten for best resultat.

 

Gjørme

Etter å ha rengjort de ovennevnte kjæledyrflekkene, kan det å måtte rengjøre søle være en lettelse. Kjæledyr drar ofte med seg gjørme inn i huset, om du ikke rekker å vaske skitne poter etter en luftetur.

Du kan lett få bort gjørmeflekker ved å sjekke ut tipsene våre i blogginnlegget som er lenket her: Fjerne gjørmeflekker