Hvordan fjerne svetteflekker

Hvordan fjerne svetteflekker

Svette skjer - men når det er tid for klesvasken igjen, bør svetteflekkene være enkle å fjerne. Du tenker kanskje at du trenger et sterkt vaskemiddel (de i store plastkanner) for å få dem bort, men du trenger kun noen få vanlige ingredienser (som du sannsynligvis allerede har hjemme), en vaskemaskin og vaskeark.


Hvorfor får man svetteflekker?

Svette alene gir ikke flekker - det er i hovedsak bare vann og salt. Det er når svette kommer på klærne, blander seg med døde hudceller, bakterier og smuss på huden din at det blir en oljete løsning som kan sette flekker. Legg til deodorantrester i blandingen, og du har en perfekte oppskriften for en vanskelig flekk. Den gode nyheten er at det finnes en enkel måte så fjerne flekken, som er bedre for deg - og planeten.

Trinn 1:

Først og fremst, start med bløtlegging. Det er enkelt - bland like deler lys eddik og vann i en vask eller en bøtte, legg klærne dine oppi bøtten, og la dem ligge i minst 30 minutter. Bonustips: hvit eddik fungerer som en naturlig tøymykner og luktfjerner - perfekt for spesielt svette treningsklær.

Trinn 2:

For eventuelle gjenværende flekker, bør litt natron/bikarbonat og vann gjøre susen. Bland en spiseskje med bikarbonat med nok vann til å lage en smørbar løsning, og påfør direkte på svetteflekken - gni forsiktig med en gammel klut eller en tannbørste med myk bust. Akkurat som hvit eddik, er bikarbonat en annen naturlig luktfjerner i tillegg til flekkfjerner. Vinn vinn!
*Bikarbonat kan kjøpes på Clas Ohlson eller liknende butikker.

Trinn 3:

Når du har behandlet de svette plaggene dine, gi dem en oppfriskning ved å vaske dem i maskinen med våre vaskeark. De er både skånsomme mot planeten og klærne dine!

Trinn 4:

Når vaskeprogrammet er ferdig, er det tid for tørking. Hvis tid, tålmodighet og plass tillater det, foretrekker vi å lufttørke klærne, spesielt når det gjelder treningstøy.

Vips! Så har du helt rene og svettefrie klær!