Den beste måten å fjerne flekker fra kjæledyr på

Den beste måten å fjerne flekker fra kjæledyr på

Den siste tingen du tenker på når du tar med deg en lodden venn hjem, er alle flekkene den kan bringe med seg. Her er noen tips til hvordan du fjerner de vanligste flekker fra hunder og katter.

Urinflekker

Å fjerne urin kan være litt av en oppgave, men her er en trinn-for-trinn-liste for å hjelpe deg med å bli kvitt det:

 1. Tørk opp urinen: Bruk papirhåndklær eller en ren klut for å tørke opp så mye av urinen som mulig. Press hardt for å absorbere så mye væske som du kan.
 2. Lag en rengjøringsløsning: Lag en rengjøringsløsning av like deler vann og lys eddik. Påfør løsningen på området.
 3. La det trekke inn: La rengjøringsløsningen trekke inn i området i omtrent 10-15 minutter. Dette vil bidra til å bryte ned urinen og fjerne lukten.
 4. Tørk igjen: Etter at løsningen har trukket inn, tørk området enda en gang for å absorbere rengjøringsløsningen sammen med eventuell gjenværende urin. Her kan du bruke papir eller en klut.
 5. Skyll med vann: Skyll området grundig med vann for å fjerne eventuelle rester fra rengjøringsløsningen.
 6. La det tørke helt: La området lufttørke helt.

Hvis lukten vedvarer:

Hvis lukten vedvarer, kan det hende du må bruke et rengjøringmiddel med enzymer som er spesielt designet for å bryte ned bakterier. Følg instruksjonene på produktetiketten for best resultat. Her kan du bruke en flekkfjerner du har hjemme, de inneholder ofte enzymer.

I alvolrige tilfeller: 


I alvorlige tilfeller, eller hvis urinen har trukket inn i et teppe eller i undergulvet, kan det være nødvendig å kontakte en profesjonell renser for å grundig fjerne lukt og flekker.

*Husk alltid å teste en rengjøringsløsning på et lite, skjult område først for å sikre at det ikke skader eller misfarger teppet eller møbeltrekket ditt.

 

Avføring fra kjæledyr

Å fjerne avføring fra ditt kjæledyr kan være litt ubehagelig, men her er hvordan du kan gjøre det effektivt:

Før du begynner, ta på et par hansker for å beskytte hendene mot bakterier.

 1. Bruk en plastpose eller en avføringsskraper for å plukke opp det faste avfallet. Vær forsiktig så du ikke trykker for hardt for å unngå å smøre det utover.
 2. Bind posen sikkert og kast den i en utendørs søppelbøtte.
 3. Hvis avføringen har etterlatt rester på bakken, bruk et mildt rengjøringsmiddel og varmt vann for å rengjøre området grundig. Du kan også bruke et desinfeksjonsmiddel for å drepe bakterier.
 4. Etter rengjøring, skyll området med rent vann for å fjerne eventuelle gjenværende såpe eller desinfeksjonsmiddel.
 5. La området lufttørke helt. Du kan også bruke et håndkle for å tørke det hvis nødvendig.

Sjekk flekker og lukt:

Hvis det er noen flekker eller vedvarende lukt, kan du bruke et rengjøringsmiddel med enzymer for å fjerne bakterier og lukt. Følg instruksjonene på produktetiketten for best resultat.

 

Gjørme

Etter å ha rengjort de ovennevnte kjæledyrflekkene, kan det å måtte rengjøre søle være en lettelse. Å rengjøre søle er enkelt ved å følge disse enkle trinnene.