Materialer

En stor del av vårt arbeid handler om å finne de riktige materialene for produktene våre. Dette er en omfattende prosess. Vi bruker mellom 4-12 måneder på å undersøke og utvikle prototyper til alle våre produkter. På den måten sikrer vi at de fungerer godt og varer lenge. Vi velger materialer med omhu og leter alltid etter ressurser med minimal miljøpåvirkning. Brukervennlighet og funksjonalitet på produktene er også veldig viktig for oss, derfor foretar vi nøye undersøkelser av produktene før vi lanseres. Vi ønsker at produktene skal være lenge, helst i årevis – gjerne for alltid.

Biodynamisk Hamp 

Hamp er plantefiber kjent for sin lange holdbarhet og sterke struktur. Det hampstoffet vi benytter, dyrkes på biodynamisk vis i Uttarakhand, Nord-India. Her får plantene vokse i fred, uten bruk av plantevernmidler eller sprøytemidler.

En rapport fra Stockholm Environment Institute I 2019 avslørte at det kreves omtrent 10 000 liter vann for å produsere ett kilo bomull, tilsvarende produksjonen av én T-skjorte. Hamp krever på den andre siden 70% mindre jordoverflate, samtidig som planten kan vokse opptil 1,9 meter. Stoff laget av hamp er også allergivennlig, noe som gjør det til det perfekte alternativet for de med sensitiv hud. Stoffet inneholder også naturlige antimikrobielle egenskaper.

Ved resirkulering av våre hampprodukter bør stoffet leveres til stoffgjenvinning for å gi materialet nytt liv. Alle våre hampprodukter er frie for blekemidler og ikke-biologisk nedbrytbare stoffer, noe som betyr at du trygt kan kompostere dem. Produktene har en nedbrytningstid på mellom 4 og 6 måneder.

 

Fra vårt besøk til hamp-plantasjen i Uttarakhand, India, April 2022

Platinasilikon

Platinasilikon er silikon av aller høyeste kvalitet. Silikon er et polymer fritt for lukt og farge, samtidig som det er fleksibelt, resistent og tåler høye temperaturer. Det består hovedsakelig av silisium, som hentes fra sand, kvarts og bergarter. Våre silikonprodukter er sertifisert og testet i henhold til EUs LFGB-forskrifter for materialer beregnet for kontakt med mat.

Silikon kan resirkuleres i noen land, men er ikke biologisk nedbrytbart. Det kan heller ikke brytes ned i mindre biter, slik som plast blir til mikroplast. Når silikonproduktene dine ikke kan brukes lenger, bør de kastes på din nærmeste gjenvinningsstasjon.

Rustfritt Stål

Fordelene ved rustfritt stål er mange. For det første er det 100% resirkulerbart, og faktisk er det det mest resirkulerte materialet i verden! Hvert år resirkuleres det faktisk mer stål enn summen av aluminium, papir, glass og plast. Vår stålleverandør er ISO 14001-sertifisert for miljøstyringssystemer. De er også BSCI®-sertifisert, et sertifiseringsprogram lokalisert i Belgia med fokus på arbeidernes velvære. Vår leverandør har oppnådd en samlet poengsum på B (fra A-E).

Vi bruker enten japansk 316-stål eller 304-stål når vi produserer våre stålprodukter. Begge variantene er rustfrie, frie for farger og sertifisert for kontakt med mat. Stål vil vare livet ut, og derfor har vi valgt dette materialet til våre produkter. Når dine produkter i rustfritt stål ikke kan brukes lenger, sørg for å undersøke hvordan resirkulering av rustfritt stål fungerer der du bor.

Kokosnøttskall 

Kokosnøttskall er naturlig antibakterielt og luktfritt. De sterke fibrene i kokosnøtten, også kjent som coir, gir børstene våre lang holdbarhet. Fibrene produseres av materialer som ellers ville blitt kastet, altså overskuddsmaterialer! Våre kokosbørster lages for hånd ved hjelp av tradisjonell srilankansk veveteknikk.

Ved produksjonen av håndtaket til børstene våre starter prosessen med å plukke ut kokosnøtter, som deretter bløtlegges for å gjøre fibrene myke. Deretter kan håndtaket lages ved å veve sammen fibrene, både ved håndheving og maskinveving.

Busten på børsten er laget av kokosnøttfibre som bindes sammen ved hjelp av lim. Busten får sin riktige form ved å bli klippet til, og endene festes deretter til et håndtak eller en metallbase. Børstene produseres i Nordvest-regionen på Sri Lanka, nærmere bestemt i Katunayake.

Når børsten ikke lenger kan brukes, kan du velge å kaste den på din nærmeste gjenvinningsstasjon eller kompostere den, da den er biologisk nedbrytbar og komposterbar. 

Resirkulert glass

Glasset vi bruker er laget av naturlige overskuddsmaterialer som sand, natriumkarbonat og kalkstein. Glasset vi bruker er produsert i Storbritannia

Glass et materiale som kan resirkuleres uendelig mange ganger. Dette er grunnen til at vi bruker nettopp glass som materiale i flere av produktene våre. 

Glass resirkuleres ved å levere det til din nærmeste gjenvinningsstasjon. 

 

Bambus 

Den bambusen vi bruker i våre produkter er sertifisert gjennom FSC®, og kommer fra Fujian-provinsen i Kina. Dette en et svært energieffektiv råvare, ved at bambus vokser rakst etter høsting. Og visste du at stoff som er produsert av bambus antibakterielle av natur? Vår leverandør er også BSCI®-sertifisert, som er sertifiseringsprogram lokalisert i Belgia, med fokus på arbeidernes velvære. Hver sertifiserte leverandør for en peongsum fra A-E. Her har vår leverandør en samlet poengsum på B. 

Sammenlignet med tilsvarende tremasser, produserer bambus 35 % mer oksygen og absorberer så mye som 12 tonn karbondioksid per hektar per år. Materialer laget av bambus kan vare lenge og resirkuleres. I tillegg krever det minimalt med vedlikehold og prosessering for å vokse. Bambus er biologisk nedbrytbart og vil kunne komposteres i de fleste naturlige miljøer.