Tøyvask-ark

Tøyvask-ark er det nyeste produktet innen klesvask. I stedet for å bruke pulver eller flytende vaskemiddel, trenger du nå kun et ark for å vaske klærne dine. Tøyvask-arkene våre er utviklet i Oslo og produseres i Sverige. De inneholder plantebaserte ingredienser som er skånsomme mot huden.

Vask klær uten plast

Tøyvask-ark, eller konsentrert vaskemiddel er et mer miljøvennlig vaskemiddel. Vi mener det er det beste vaskemiddelet av flere grunner. Den aller viktigste grunnen er at emballasjen til Tøyvask-arkene er biologisk nedbrytbar, altså ingen plast.

Redusere plast

I Norge selges det ca. 13.000.000 enheter pulver eller flytende vaskemiddel hvert år. Tøyvask-arkene kan årlig erstatte 9.200.000 mill. enheter plastflasker som brukes til flytende vaskemiddel.

Ved å velge vaskemiddel som ikke kommer i plastemballasje kan du være med på å redusere forbruket av plast. Reduserer vi forbruk, så reduserer vi også avfall.

plast i havet

FN estimerer at det kan finnes så mye som 199 millioner tonn plast i verdenshavene, og at det årlig tilføres mellom 9 og 14 millioner tonn. Dersom ingenting gjøres anslår FN at tilførselen vil triples i 2040. (FN, 2021) Det estimeres at 80% av alt avfallet som havner i havet kommer fra landbaserte kilder, og det aller meste befinner seg under havoverflaten.

Les mer om plast i havet

Når plast havner i havet, har det katastrofale konsekvenser for det marine økosystemet. Fisk, sjøfugler, skilpadder og marine pattedyr kan enten svelge plasten ved en feiltakelse for mat, eller de kan vikle seg inn i det, noe som fører til skader, sykdom og til og med død. Mikroplast kan også forurense vannkilder og ha en negativ innvirkning på hele økosystemer og økosystemets helse. Dette påvirker også oss, som spiser fisk og drikker vann.

Nå som flere ser hva slags ødeleggelse plast har på kloden og spesielt på havets økosystem, er det flere som ønsker produkter uten plast. Spesielt oss!

Hva kan du gjøre?

 • Dropp engangsplasten.
 • Kjøp emballasjefritt
 • Dropp plastposen hvis du kan, bruk heller den sekken eller baggen du har.
 • Sorter alt avfallet hjemme, alltid, og kast plasten på rett sted.
 • Ikke kast plast i do.  
 • Velg grønnere

  Ved å velge produkter som ikke bruker plastemballasje eller unødvendig plast vil du kunne påvirke utviklingen i riktig retning.

 • Tenk natur

  Husk på omgivelsene dine. Naturen gir oss så mye, nå er det vår tur til å gi tilbake og ta vare på den.

 • Husk havet

  Havet er så utrolig viktig for oss mennesker og uten alle dyrene og organismene som lever i den, har vi lite.