Materialer

En stor del av det vi gjør handler om å finne de riktige materialene for de produktene våre. Det er ikke en enkel oppgave. Vi bruker faktisk 4-12 måneder på å undersøke og utvikle prototyper til alle våre produkter. På den måten kan vi være sikre på at de fungerer godt og varer lenge. Vi velger materialer med omhu og leter alltid etter de med minst påvirkning på miljøet. I tillegg testes de for brukervennlighet og funksjonalitet. Vi vil at produktene skal være lenge, helst i årevis – gjerne for alltid.

Biodynamisk hamp

Hamp er plantefibre som er kjent for lang holdbarhet og sterke fibre. Det hampstoffet vi bruker er dyrket på biodynamisk vis i Uttarakhand i Nord-India.Her får plantene vokse i fred, uten plantevernmidler eller sprøytemidler.

En rapport fra Stockholm Environment Institute I 2019 viste at det trengs omtrent 10 000 liter vann for å produsere ett kilo bomull - som er det samme som én T-skjorte. Hamp krever på den andre siden 70% mindre jordoverflatene i tillegg til at planten kan vokse opptil 1,9 meter. Stoffet som lages av hamp er også allergivennlig, som gjør at det er det perfekte alternativet til deg med sensitiv hud. Stoffet inneholder også naturlige antimikrobielle egenskaper.

Ved resirkulering av våre produkter i hamp, bør stoffet leveres til stoffgjenvinning slik at materialet kan leve videre. Alle våre produkter i hamp er fritt for blekemidler og ikke biologisk nedbrytbare stoffer - det betyr at du helt fint kan kompostere det. Nedbrytningstiden er mellom 4 og 6 måneder.

sds

Fra vårt besøk til hamp-plantasjen i Uttarakhand, India, April 2022

Platinasilikon

Platinasilikon er silikon i aller høyeste kvalitet. Silikon er et polymer fritt for lukt og farge, I tillegg er det er fleksibelt, resistant og tåler høye temperaturer. Det består hovedsakelig av silisium som finnes i sand, kvarts og bergarter. Alle våre silikonprodukter er sertifisert og testet i henhold til EUs LFGB-forskrifter for materialer som skal være i kontakt med mat.

Silikon kan resikruleres i noen land, men er ikke biologisk nedbrytbart, og det kan heller ikke brytes ned i mindre biter, slik plast blir til mikroplast. Når silikonproduktene dine ikke kan brukes lenger, så bør de kastes på din nærmeste gjenvinningsstasjon.

Rustfritt stål

Fordelene ved rustfritt stål er mange. Det er for det første 100% resirkulerbart og det er det mest resirkulerte materialet i verden! Det resirkuleres faktisk mer stål hver eneste år enn det aliminium, papir, glass og plast til sammen. Vår leverandør av stål er ISO:14001 sertifisert for miljøstyringssystemer. De er også BSCI®-sertifisert, som er sertifiseringsprogram lokalisert i Belgia, med fokus på arbeidernes velvære, med en samlet poengsum på B (fra A-E).

Vi bruker enten japansk 316 stål eller 304 stål når vi lager stålproduktene våre. Begge variantene er rustfrie, fergefrie og sertifisert for kontakt med mat. Stål vil vare deg livet ut, som er grunnen til at vi har valgt dette materialet til våre produkter.

Når dine produkter i rustfritt stål ikke kan brukes lenger, sørg for å sjekke hvordan rustfritt stål resirkuleres der du bor.

Kokosnøttskall

Kokosnøttskall er antibakterielt og luktfritt av natur. De sterke fibrene i kokosnøtten (også kalt coir) gjør at børstene våre har lang holdbarhet. Fibrene produseres av materialer som ellers ville ha blitt kastet - overskuddsmaterialer! Kokosbørstene våre lages for hånd ved hjelp av tradisjonell srilankansk veveteknikk.

Når vi produserer håndtaket til børstene våre så plukkes det ut kokosnøtter som senere bløtlegges og skrelles slik at fibrene blir myke. Etter denne prosessen lages håndtaket ved å veve sammen fibrene både ved håndheving og maskinveving.

Busten på børsten er laget av kokosnøttfibre som blir bundet sammen ved hjelp av lim. Busten får sin riktige form ved å klippes til, og endene festes til en håndtak eller en metallbase. Produksjonen av børstene er i Nordvest-regionen på Sri Lanka, Katunayake.

Når børsten ikke kan brukes lenger så kan du velge om du vil kaste den på din nærmeste gjenvinningsstasjon eller kompostere dem, da de er biologisk nedbrytbare og komposterbare.

Resirkulert glass

Glasset vi bruker er laget av naturlige overskuddsmaterialer (sand, natriumkarbonat og kalkstein). Det er dessverre ingen produkter som varer evig. Det er derfor vi har valgt glass som materiale i noen av våre produkter. Glass er et resirkulerbart materiale som kan resirkuleres uendelig mange ganger.

Glass resirkuleres ved å levere det til din nærmeste gjenvinningsstasjon. 

Bambus

Den bambusen vi bruker i våre produkter er strengt FSC®-sertifisert, og kommer fra Fujian-provinsen i Kina. Dette en et svært energieffektiv råvare, ved at den har en særdeles rakst veksthastighet og evner å vokse rakst frem igjen etter høsting, i tillegg er stoff produsert av bambus antibakterielle av natur.  Vår leverandør er også BSCI®-sertifisert, som er sertifiseringsprogram lokalisert i Belgia, med fokus på arbeidernes velvære, med en samlet poengsum på B (fra A-E).

Sammenlignet med en tilsvarende tremasse, produserer bambus 35 % mer oksygen og absorberer så mye som 12 tonn karbondioksid per hektar per år. Materialet er naturlig fornybart og krever minimalt med vedlikehold og prosessering for å vokse.

Bambus er biologisk nedbrytbart og vil kunne komposteres i de fleste naturlige miljøer.